كتبت مها محمد 
مقدم من مطبخ وفاء حسنى
مدة التحضير ساعة
مدة الطهى 30دقيقة

المكونات

كوب عدس
كوب ارز
كوب مكرونه
كوب شعريه
حمص مسلوق
عدد بصلة كلير مقطعه حلقات او مفرومه
حسب اختيارك
ملح
فلفل
كمون
ق
اتنين عود قرنفل
قرفه عيدان
معلقه دقيق
تلات معالق كبار زيت
الطريقه:
ننقع العدس قبلها بحوالي تلات ساعات ونغسله ونصفيه
ونغسل الرز ونصفيه
ونسلق المكرونه لو حدها
ونحمر الشعريه ونسويها لوحدها
ونسلق الحمص لوحده
نصع حله النار وفيها الزيت ونحمر فيها
البصل بعد تعفيره بالدقيق
ونطلعه من الزيت ونضع في نفس الحلة
العدس ونقلبهم مع بعض مع تلات فصوص توم
ونضع عليهم التوابل ونزودهم ميه الي ان ينضج العدس تلات اربع
سوا وبعد كدا نضع عليهم الرز ونزودهم ميه سخنه ونغطي عليهم علي نار هاديه حتي تمام النصج
ويقدم كما هو مبين بالصور ونضع عليه الكبده الاسكندراني والمكرونه والشعريه والحمص
مديرة مطبخ مجلة سحر الحياة مها محمد سالم

إرسال تعليق

 
Top