كتبت مها محمد
مقدمه من مطبخ نسرين الجندي
مده التحضير : ساعه
مده الطهي : ساعه 


المكونات :

بيضه
ملح
فلفل
بودره بصل

جوزه الطيب
2 بطاطس كبار مسلوقين ومهروسين
رشه بابريكا صغيره
أي نوع جبنه تفضيله  شيدر 

 موتزريﻻ  فﻻمنك جوده
وماء  كيري
بقسماط
بيضه
معلقين زيت
الطريقه :
نضع البطاطس المهروسه بطبق عميق وعليها الملح والفلفل وجوزه الطيب ورشه البابريكا وبودره البصل والبيضه
ونخلط جميع المكونات جيدا ونتركها ربع ساعه بالثﻻجه ثم نخرجها ونأخذ قطعه من الخليط في كف اليد
ونضع في الوسط قطعه جبن ثم نكورها وهكذا مع باقي الكميه ثم ندخلها الثﻻجه ربع ساعه ثم نخرجها
وندحرجها في البيضه المخفوقه وفي طبق اخر نكون وضعين البقسماط وعليه الزيت و أصبحوا مثل رمل البحر
نخرج كور البطاطس من البيض علي البقسماط ثم علي ورق زبده بصينيه فرن ويدخل الفرن ساعه تقريبا
الي ان يكتسب اللون الذهبي الرائع
ويقدم بالف هنا
مديرة مطبخ سحر الحياة مها محمد فرحان

إرسال تعليق

 
Top