تارت الشيكولاتة والتوفي
 مقدم من د/ رنا محمود
مدة التحضير :15دقيقة
مدة الطهي:40 دقيقة

المكونات
التارت
كوب زبدة
كوب سكر بودرة
3 بيضات
ملعقة صغيرة بيكنج بودر وفانيليا
3كوب دقيق

الطريقة
تخفق الزبدة مع السكر والفانيليا جيدا بعدها نضيف البيض ونخفق جيدا ثم اضيف الدقيق والبيكنج بودر واقلب بالملعقة وادخله الثلاجة نصف ساعة ثم افرده واضعه في صينية مبطنه ورق زبدة ونصنع ثقوب بالشوكة ونضع ثقل عليه زي الفول او حمص او اي بقوليات لمدة ربع ساعة ثم انزع الثقل واتركه يتحمر

لعمل التوفي

كوب سكر
ربع كوب ماءعلي النار حتي تصبح كراميل نضع عليها ربع كوب زبدة ونقلب سريعا ثم نضيف 200مللي حليب مكثف محلى نصف علبه وتقلب ونهدئ النار ونقلب حتي تذوب اي كتل وتوضع علي التارت وتدخليه الثلاجة يبرد

صوص الشكولاتة
نص كوب حليب مغلي نضيف عليه 200 ل250 جرام شيكولاتة خام ونضعها علي التارت بارد

إرسال تعليق

 
Top