اسم الوصفة:باتية اقتصادي وخفيف

مقدم من :مطبخ Noma

مدة التحضير:30 دقيقة علي مرحلتين

مدة تخمير :ساعة وربع علي مرحلتين

مدة الطهي :15 دقيقة

المقادير:


نصف كيلو دقيق تقريبا 4 اكواب

علبتين صغيرين زبادي او كوب لبن رايب 200جرام

2م زيت ذرة

بيضة

1م خميرة مع 1م سكر

نصف م صغيرة بيكينج بودر

رشة بيكينج صودا ورشة ملح

قليل من الماء دافي مذاب فيه رشة الملح

وللوجة بيضة وعليها معلقة حليب وممكن سمسم او حبة البركة

وجبنة قريش مع فيتا للحشو اوبواقي اجبان

زيت للفرد

الطريقة:

نخلط الدقيق مع المكونات الجافة كلها نخلط الزيت مع البيضة والزبادي او الرايب ويصب علي الدقيق ونعجن جيدا ونضيف قليل من الماء حسب ما العجينة تحتاج ونتركها تخمرثم نقسمها 8 كور نفرد4 ونحاول تكون علي شكل مستطيل وندهن بالفرشة 3 واحظات زيت نرص 4 فوق بعض الأخيرة مش بندهنها ونفرد بالنشابة ونحافظ علي المستطيل علي قدر المستطاع وبعد الفرد نضع الحشو علي حرف الطبقات انا عملته ببواقي جبنة قريش علي براميلي علي فيتا رومي وممكن نوع واحد اللي متوفر عندك وممكن تضيفي فلفل وزيتون ويلف رول ونقفل العجينة ونقطعها حسب الحجم المراد ممكن ميني او كبير ونعمل ال 4 كور الباقيين بنفس الطريقة 

ترص علي صاج ونتركها ربع ساعة متغطيه لدهن الوجه البيضة عليها معلقة حليب وممكن ملعقة نسكافية مذابة في ماء ساخن وممكن ترشي سمسم او حبة البركة وتخبز فرن 200 لمدة 15 دقيقة وبالف صحةوهنا

ملحوظة:( ممكن نعمل الكرواسون بنفس المقادير والطريقة )

إرسال تعليق

 
Top