فليه هامور كريسبى بصوص الشرمب

مقدم من مطبخ الشيف محمد الضوى 

مده التحضير 10 دقائق 

مده الطهى 25 دقيقه

المكونات 

500 جرام فليه هامور أو السمك المفضل لديك 

4ملاعق زيت الزيتون 

4 حبات توم مفروم

بشر ليمونة

ملعقه صغيره حبه البركه 

نصف كوب شوفان

نصف كوب كورن فليكس 

ملح وفلفل ابيض حسب الرغبة

2 أوراق نعناع

2 أوراق الليمون

6حبات روبيان مجفف ومنقوع فى ماء ساخن لمده 10 دقائق 

2 ملعقه مايونيز

2 ملعقه صوص سويت ساور

2 ملعقه خردل 

ملعقه صغيره بابريكا حلوه 

نصف ملعقه صغيره شطه حسب الرغبة

الطريقه 

1نقطع فليه السمك أصابع طولية ونغسله جيدا بالماء وقليل من الخل ونقليه فى زيت ساخن عميق ونضعه على مناشف ورقيه لامتصاص الزيت الزائد 

2 نضع التوم وزيت الزيتون والملح والفلفل وعصير الليمون والشوفان والشرمبس وحبه البركه والبابريكا فى الميكسر ونخلطهم حتى يتجانس القوام 

3نغمس أصابع الفيليه المقلي فى الخليط ثم نغمسها فى الكورن فليكس ونصفها فى صينيه ونضعها بالفرن لمده 15 دقيقه على درجه حراره 200 

يقدم مع صوص الشرمب عباره عن خليط المايونيز والسويت ساور والبابريكا والخردل والروبيان

وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

 
Top