اسم الوصفه : تشير كيك قوس قزح علي البارد
مقدمه من الشيف : نسرين الجندي
مده التحضير : يوم كامل
المكونات : 
الطبقه اﻻولي :
4 باكو بسكوت ساده كبير
ربع كوب زبده بارده
3 مﻻعق لبن
الطبقه الثانيه :
3 باكو كريم شانتيه
نصف علبه لبن مكثف محلي
٨ مكعبات جبنه كبري او ممكن مثلثات
معلقه كبيره جيلاتين مذوبه في ربع كوب ماء دافي
٤الوان جل مختلفه 
الطبقه الثالثه :
علي حسب ذوقك انا وضعت فارمسيل الوان
شيكولاته بيضاء مبشوره
شيكولاته غامقه مبشوره
كنتالوب مقطع. مكعبات 
الطريقه :
 في محضره الطعام نفرم البسكوت ثم نضع عليه الزبده الي ان يصبح مثل حبات الرمل المندي وعليهم اللبن 
ثم نضعهم في صينيه ونضغط عليهم جيدا وندخلها الثﻻجه ربع ساعه وهذه تكون الطبقه اﻻولي
ثم نخفق الكريمه والجبنه جيدا ونضع عليهم اللبن المكثف والجيﻻتين ونقيم الخليط علي اربع بولات
وكل بوله ولونها بلون من الوان الجل
ثم نخلطهم جميعا مع بعض تقابله واحده فقط
ثم نضعها علي طبقه البسكوت وندخلها الثﻻجه ربع ساعه وهذه تكون الطبقه الثانيه
ثم تزين الطبقه الاخيره كمان نفضل وتترك يوم كامل 
وتزين وتقدم بالف هنا
 مع مراعاه استخدام صينيه تفتح من الجنب
مديرة مطبخ مجلة سحر الحياة مها محمد سالم

إرسال تعليق

 
Top