اسم الوصفه بريانى بالتونة

مقدمه من مطبخ مسعد الاسيوي

وقت التحضير : 10 دقائق

وقت الطهي : 10 دقائق

المقادير

2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس

2 x علبة تونة

2 x كوب أرز عادى (مسلوق نصف سلقة)

1 x رشة ملح (أو حسب الرغبة)

1 x عدد بصلة (شرائح)

1 x عدد فص ثوم مهروس

1 x معلقة صغيرة بهارات

1 x عدد فلفل أخضر حلو (شرائح)

1 x رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)

¼ x كوب ماء

الخطوات

نحمر البصل والثوم و الفلفل الأخضر الرومي في الزيت.

نضيف التونة و البهارات المشكلة والملح والفلفل الاسود و ربع كوباية الماء الي البصل والثوم والفلفل ونقلبهم مع بعض ونتركهم حتى يتبخر الماء.

نضع الأرز الأبيض المسلوق فوق التونة والبصل والفلفل ونتركهم على نار هادئه جدا لمدة 5 دقائق و يقدم ساخنا وبالهنا والشفا.

تحياتي 

مسعد الاسيوي

إرسال تعليق

 
Top