طريقة مبتكرة ومميزة 
لعمل الارز بالكريمة والدجاج المشوي

دجاج مشوي وارز بسمتي بالكريمه
مقدمه من .:الشيف منه كامل
مدة التحضر :45 دقيقة
مدة الطهي :85 دقيقه


المكونات
دجاجه كامل 1200ج مغسوله جيدا ملح وليمون وخل
كوب الاربع كريمه لباني
نصف برتقاله مقشره
مكعب ذبده ذائيه
قرن فلفل احمر حار
ملعقةةصغيرة زعتر جاف
معلقة صغيره ممتلئه فلفل ابيض
ملح حسب الرغبه 

بصلة مقطعة
3 فصوص ثوم
معلقة صغيره حبهان وورق لورا مطحون
معلقه صغيره بهار كاري 

لعمل الارز
كاستين ارز بسمتي ابو كاس مغسول ومنقوع ربع ساعه
بصله وسط مقطعه مربعات

بشرة جزرة صغيره
عود قرفه وفصين حبهان
وورقة لورا ومكعب ماجي وملح وفلفل
ونصف كاس من تتبيلة الدجاج
4 كاسات ماء مغلي

الطريقه

في الخلاط الكهربائي نضع كل من المجموعه الاولى ونخلطها جيدا نأخذ منها نصف كوب ونضعه في البراد ونتبل بها الدجاج ونتركها في التلاجه من 4 ال6 ساعات او اكثر

ثم نضع الدجاجه على الشبكة الفرن وتحتها صينيها بها 5كاسات ماء والمتبقى من التتبيله ونبهرها ملح وفلفل نشويها في الفرن على درجة حراره عاليه فرن وشوايه وكل ربع ساعه نأخذ بالمغرفه من الماء ونضعه على الدجاجه الاان يتم النضج وتأخذ اللون المظبوط


طريقة عمل الارز

في قدر عل النارنضع مكعب ذبده وقليل من الزيت ونشوح البصله المفرومه باضافة القرفه والهيل والورا ثم ننزل بالجزرة المبشوره ثم مكعب الماجي والملح والفلفل حسب الرغبه ونضع الارز ونشوحو جيدا ثم نضع فوقه الماء المغلي ونظبط الحدق وبعد اول غاليه نهدي النار حتى النضج وبالهنا



ولتلوين الرز اقل من ربع معلقة بودرة الزعفران مع معلقة ماء مغلي ندوبهم ويوضع على الرز بعد النضج ويقلب جيدا

إرسال تعليق

 
Top