كتبت مها محمد
اسم الوصفة /منجائونة شم النسيم

مقدمة من مطبخ حبيبه الخضيري
مدة التخمير / 3 ساعات
مدة الطهى / 20 دقيقة

المكونات

 2كيلو دقيق
 4بيضات 
فانيليا
كوب زيت
وكوب ذبدة
2كوب سكر بودرة
 1معلقة بكنج بودر
 خميره 
الطريقة
ميا دافيه. يضرب البيض مع الفانيليا ثم نضيف الزيت والسكر ونضربه جيدا حتي يصبح كريمي. في طبق كبير الدقيق مع البودر ورشه ملح وحطي عليه الخليط وافركيه بايدك وع جنب هتكوني محضره الخميرة عليها معلقه كبيره سكر وشويه ميا دافينين وغطيهم اول ماتعلي حطيها علي الدقيق وكملي فركها وتكوني محضره ميا دافيه كل ماالعجينه تحتاج تضيفي شويا بشويا واهم حاجه العجن كويس اوي لحد ماتلم وتكون طريه وماتلزقش في الايد نغطيها ونتركها تخمر في مكان دافئ حتي تخمر من ساعتين لتلات ساعات وبعدين نشكلها ونضعها في الصواني حضري شويه لبن عليه رشه نسكافيه لدهان الوجه وتزين برشه سكر او كريز اوفواكهه مجففه ونتركها نص ساعة قبل دخولها الفرن علي 200 وبالف هنا
مديرة مجلة سحر الحياة مها محمد فرحان

إرسال تعليق

 
Top