كتبت مها محمد
الوصفة:انجلش كيك
مقدمةمن مطبخ:وفاء حسني
مدة التحضير:25دقيقة
مده الطهي : ٤٥ دقيقة


المكونات


كوب الا ربع زبده
٢/٥كوب دقيق منخول
معلقة بكنج بودر
فانيليا
١/٥كوب ونصف سكر
٥ بيضة 
كوب لين
للتغليف 
كريمة زبده او كريم شانتي
الطريقة:
في بولة نظيفة ضعي الزبدة علي السكر وقومي بضربهم بالمضرب الكهربي لمدة عشرة دقايق حتي يصبح الخليط مثل القشطة ودي 
خطوه مهمة لنجاح الكيك 
بعد كدا انزلي عليهم بالبيض والفانيليا
مع استمرار الضرب وانزلي عليهم بكوب اللبن
ضيفي البيكنج بودر علي الدقيق وضفيهم للخليط شويه بشوية مع استمرار الضرب
وفي النهاية ضيفي عليهم كوب فورماسيل ملون
وقلبيهم برفق
وصبي الخليط في صينية مدهونة زبدة ورشة دقيق او بها ورق زبدة لمنع الالتصاق
وتدخل في فرن مسخن مسبقا علي درجة حراره ١٨٠
لمده ٤٥ دقيقة
وعند خروجها من الفرن نتركها تبرد تماما
ونغلف وجهها اما بكريمة الزبدة او كريم شانتي
ونرش عليها نص كوب الفورماسيل 
وتقطع وتقدم وبالهنا والشفاء
مديرة مطبخ مجلة سحر الحياة مها محمد فرحان

إرسال تعليق

 
Top