كتبت:أمل مسعود
 
أسم الوصفة :فراخ مشويه وارز بالزعفران وخضار سوتيه
مقدم من :مطبخ رقيه ايمن
مده التحضير: 24 ساعه

مده الطهي: 30 دقيقه

المكونات:
 
فرخه وسط
ملح
فلفل
عصير ليمون
ثمرة بصل مبشورة
١ ثمرة طماطم مبشورة
رشه قرفه
رشه جوزة الطيب
ارز بسمتي
بودرة زعفران
ملعقه سمن
٢ ملعقه زيت
ليمون ناشف
خضار شرايح مشكل

الطريقة:
 
اولا نغسل الفرخه جيدا ونفتحها من النصف ونتبلها بملح وفلفل وعصير ليمون وبشر طماطم وميه بصل ورشه قرفه ومعلقتين زيت ونتركها في التتبيله يوم كامل وتاني يوم نشويها علي الجريل او شوايه الفحم
ثانيا الارز بالزعفران
نشوح الارز البسمتي في ملعقه سمن وزيت ونضع عليه بودرة الزعفران وليمون ناشف ونزوده مرقه ونتركه علي النار حتي ينضج
ثالثا الخضار السوتيه
نقطع الجزر والبطاطس والكوسه شرايح طوليه وزهرات البروكلي ونسلقهم علي النار ثم نشوحهم بملعقه سمن مع بصله ناعمه وملح وفلفل ونقدمه مع الوجبه بالف هنا
ادارة مجلةسحر الحياة: مها محمد

إرسال تعليق

 
Top