كتبت :أمل مسعود
أسم الوصفة :الكبده و الكلاوي اﻻسكندراني مع مكرونه فيتوتشيني
مقدم من : مطبخ نسرين الجندي
مده التحضير : ساعه
مده الطهي : 45 دقيقة

المكونات :

للتتبيل :
نصف كيلو كبده مقطعه بالطول
بصله مقطعه شرائح
3 فلفل أخضر مقطعه حلقات
فلفل شطه خضراء
ملح
فلفل
كمون
رشه شطه
بابريكا
رشه صغيره كركم
ربع كوب خل
2 ليمونه كبيره معصوره
ملعقه زيت 
للمكرونه :
كيس مكرونه فيتوتشيني
4 طماطم معصوره بيور
2 فصل ثوم مفروم ناعم
بصل مفرومه ناعم
ملعقه كبيره سمن بلدي
ملعقتين كبار خل
ملح
رشه فلفل اسود
كسبره جافه
رشه كمون
الطريقة :
لتحضير الكبده نضع الكبده في طبق كبير ونضع عليها البهارات والخل والليمون ونتركها في هذه التتبيله من نصف ساعه لساعه
ثم نضع طاسة كبيره علي النار وبها ملعقه الزيت والبصل ونظل نقلب في البصل الي ان يزبل نضع بالفلفل الأخضر
الي ان تذبل نضع الكبده وجميع البهارات ونقلبها جيدا ونتركها علي نار هادئه جدا ونغطيها حتى تستوي تماما
ونفس الطريقه مع الكﻻوي لتحضير المكرونه الفيتوتشيني نضع أناء علي النار بها عصير الطماطم البيور مع البصله المحمرة لدرجة لون الأشقر والثوم والسمن ونتركها تأخذ غلوه تتسبك
ثم نضع عليهم الخل والملح والفلفل والكمون والكسبره ونقلبهم جيدا ثم نضع عليهم المكرونه المسلوقة ونقلبهم جيدا ونتركه دقيقتين علي نار هادئه لكي تأخذ المكرونه من طعم الصلصه
مدير مطبخ مجلة سحر الحياة /مها محمد

إرسال تعليق

 
Top