هنقدملك طريقة عمل جمبري سيشوان الصينى زى المطعم الصينى بالصور وهو من اشهر الاطباق الصينية

مقدمه مطبخ مسعد الاسيوي

زمان التحضير 10 دقيقة

زمن التحضير 20 دقيقه

المقادير

ملعقة زنجبيل طازج مفرومة مع ملعقة ثوم ورشة خفيفة ملح

2 بصلة مقطعة ارباع

نصف كيلو جمبري مقشر

2 فلفل رومى مقطع مربعات

2 ملعقة صويا صوص

4 ملعقة صوص شيلي صوص متوفر فى قسم الاكلات الصينى زى الصورة

طريقة عمل جمبيري سيشوان الصينى زى المطعم الصينى

2 معلقة كاتشب

ملعقة سكر بنى كبيرة

ملعقتين دقيق معاهم ملعقة صغيرة ملح

ملعقة زيت

زيت للقلى

الطريقة العمل

فى زيت فى مقلاة يتم قلى البصل والفلفل

يتبل الجميري والملح ويقلى هو ايضا حتى يأخذ لون تصفى المقليات وتترك جانبا

فى مقلاة نضع ملعقة زيت ثم نشوح بها الزنجبيل والثوم المفروم دقيقة ثم نضيف الصويا صوص وصوص الشيلي ثم استر صوص نضيف الجمبيري والفلفل والبصل المقليات ونقلب ونتركها على النار 10 دقائق على نار هادئة ويمكن اضافة فلفل حار ثم يتقل بنشاء 

وتقدم مع الارز الابيض والف هنا وشفا


إرسال تعليق

 
Top